V-hals vs diepe v-hals

V-hals: bij welke gelegenheid?

Van shirts met een casual v-hals tot shirts met een diepere v-hals met bijvoorbeeld veter details. Als je door de stad loopt zie je nogal wat verschillende shirts voorbij komen. Maar wat voor shirt doe je aan, en vooral: bij welke gelegenheid?

Diepe V-hals

Een diepe v-hals dragen is best wel tricky. Kleding dragen met de verkeerde halslijn kan invloed hebben op je uitstraling, en je wilt natuurlijk niet de verkeerde indruk wekken. Een te diepe v-hals bij een sollicitatiegesprek is bijvoorbeeld echt een no-go. Wanneer je het wel kan dragen? Tijdens een avondje uit, naar een date of een avond dineren. Denk dan vooral aan een jurkje of een chic shirtje of blouse met een diepere hals. Ook tijdens warme dagen naar het strand kun je kiezen voor een los shirtje of blouse met een lagere hals.

Normale v-hals

Toch liever geen diepere halslijn? Dan kun je altijd voor de normalere variant gaan. Deze variant is veel makkelijker te combineren dan de vorige. Je kunt ‘m namelijk vrijwel altijd dragen. Denk aan een simpel wit shirt of een net jurkje die je aankunt naar je werk. Ondanks dat het goed te combineren is, is het toch ook opletten met deze variant: deze halslijn kun je namelijk beter links laten liggen als je heel kleine of grote borsten hebt. Dan komt je figuur namelijk niet altijd goed uit de verf.

Er zijn natuurlijk ook nog genoeg andere soorten halslijnen. Denk aan de ronde hals (vooral handig als je een wat kleine buste hebt), de U-hals (kan iedereen hebben), boothals (hetzelfde als bij de ronde hals), de vierkante hals (staat bijna iedereen!), de hartvormige hals (voor vrouwen met een grotere buste) of de watervalhals (het proberen waard). Welke halslijn is bij jouw favoriet?